ME Connect

Deze opleiding gaat over zelfzorg, vitaliteit en levensstijl. Een opleiding duurt ongeveer 12 uren, dat gespreid kan gegeven worden over 2 volledige dagen ofwel in dagdelen van bv. halve dagen of avonden.  

Voor bedrijven: Wist je dat de fysieke, mentale en emotionele gezondheid van jouw werknemers dé sleutel is van een succesvol bedrijf. Hoe staan jouw medewerkers in verbinding met hun job in jouw bedrijf? Zijn ze volledig geëngageerd? Werken ze met passie en drive? Zijn ze doelgericht? Zijn ze altijd op tijd en fit op hun werk? Deze opleiding richt zich op de gezondheid en welzijn van jouw werknemers.

Voor particulieren: Voel je jezelf niet steeds optimaal fit? Ben je snel moe of niet echt mentaal scherp of gefocust? Voel jij je uitgeblust als je van je werk komt? Geen zin of energie meer op je vrije momenten? Wil je inzicht krijgen hoe jouw energie dimensies in elkaar zitten? Deze opleiding geeft je handvaten voor jouw gezondheid en welzijn.

Fysieke Energie

De ‘fysieke’ energie zorgt voor de kwantiteit
van ons leven, quasi letterlijk de lengte van ons leven.
Het is dus het fundament voor alle andere dimensies. Onze
fysiek zorgt ervoor dat we
fit zijn. Daarom is het belangrijk om inzicht te hebben waarom en hoe beweging/sport en slaap belangrijk zijn. Tevens worden de basis principes mbt tot voeding hier toegelicht, zonder dat het een cursus in voedingsleer wordt. Dit deel van de opleiding geeft handvaten hoe we fitter, gezonder en meer uitgerust kunnen zijn.

Emotionele Energie

De emotionele energie zorgt voor de kwaliteit in ons leven, waardoor we betrokken zijn. Emotionele energie speelt zich af in uw buik en kan je niet veranderen, het is gedreven door omstandigheden. Maar het is belangrijk om inzicht te hebben hoe je kan omgaan met tegenslag, wat het belang is van (het gebrek aan) zelfvertrouwen en hoe effectief je interpersoonlijke relaties zijn. Wat zijn negatieve gevoelens en wat zijn positieve gevoelens. Verschillende technieken zoals hoe je bewust kan herstellen van plotse en/of intensieve emoties op het werk/thuis komen aan bod.

Mentale Energie

De mentale energie zorgt ervoor dat we focus kunnen hebben. Mentale energie speelt zich af in ons hoofd. Dit deel van de opleiding gaat in op de grootste barrières voor mentale energie, met veel aandacht naar ‘foute verhalen’ en je innerlijke stem. Tevens over de impact van multitasking. Ook wordt er verder ingegaan op het begrijpen van het ‘hier & nu’ en mindfulness (volledig bewustzijn).

Spirituele Energie

De spirituele energie gaat dieper in op onze passie en drive in het leven (en werk). Het zorgt ervoor dat we doelgericht kunnen zijn. Wat willen we in ons leven, wat willen we in onze job? Wat zijn mijn kernwaarden? Mijn missie in mijn leven? Wat behelst het voor onze energie als we een doel hebben dat we met passie nastreven?

Code: