Casa delle Rondini

Een authentieke Italiaanse casa in een borgo ergens in de regio De Marken.

Een korte video…

Deze video geeft een goed beeld van het huis en de nabije omgeving.  Bijzonder mooi gelegen op een hoogte van 400m, aan de voet van de Apennijnen met plaatselijke bergtoppen van boven de 1700m.

Alle accomodatie voorhanden

Jouw verblijf is zorgeloos! 

Onze 150 jaar oude authentieke woning heeft 6 slaapkamers en in totaal de mogelijkheid tot 15 bedden. Daarnaast zijn er 3 badkamers en 4 toiletten. Tevens hebben we 2 keukens, waarvan één in de oude woning en één in het nieuwe buitenhuis.

Voor de lente en zomer hebben we alles voor handen zoals: zwembad, parasols, ligbedden maar ook een gas barbecue. En voor de sportiefsten: twee mountainbikes om de hellingen te trotseren.

Ook voor de herfst en de winter is er alles voorzien zoals: centrale verwarming in alle kamers en twee houtkachels voor de gezelligheid. En voor de sportievelingen zijn er sneeuwschoenen en ski’s voor 2 personen. Ons huis ligt vlakbij een klein skigebied.

Het huis bevat tevens een authentieke houtoven waar pizza’s en brood in kunnen gebakken worden. Er kunnen wel 30 broden tegelijk in. Vroeger was dit de oven die alle buren in de borgo voorzag van brood.

Verder zijn er gezelschapsspelen, een Kubb-spel, leesboeken, reisgidsen, kaarten van de omgeving, uitgeschreven wandelingen enzv.

In de herfst of de winter…

Denk je dat Midden-Italië alleen maar aangenaam is in de zomer? Vergis je niet, de winter is hier heel erg mooi! De natuur leent zich meer dan ooit tot wandelen en buitenactiviteiten, omdat het in de zomer soms gewoon te warm is om echt actief te zijn. In Oktober en November zijn er heel wat jaarbeurzen zoals die van de truffel en de olijfolie. De kerstperiode geeft dan weer heel mooie kerstmarkten en dito ‘presepes’. En al ooit eens een karnaval meegemaakt in Italië? Dan moet je hier zijn in Februari of Maart. Dit zijn tevens de maanden dat je het meeste kans hebt dat er sneeuw ligt, ideaal voor een sneeuwwandeling of om te skiën.

Hoe Bereiken?

 

Luchthavens van Perugia en Ancona liggen beide een 75km van ons huis en dat is een uurtje rijden. Enkel Ryanair Charleroi vliegt op deze luchthavens vanuit België. Het is ook mogelijk om vanuit Weeze-Düsseldorf naar Ancona te vliegen. Men kan ook vliegen op de luchthaven van Bologna, dan is het mogelijk om te vertrekken vanuit Zaventem (met Brussels Airlines) of vanuit Eindhoven (met Ryanair). De autorit van Bologna tot ons huis is dan wel nog 3 uur. 

Code: