De Marken

Casa delle Rondini (ons huis) ligt in het noorden van de Marken, in de provincie Pesaro- Urbino, meer specifiek in de driehoek tussen Cagli, Pergola en Sassoferrato. Vanuit onze tuin kijken we op hoge Appenijnen, nl op de bergketen van de Monte Catria, met ondermeer bergtoppen zoals de Monte Acuto, Monte Nerone en Monte Petrano.   De Via Flaminia loopt tevens vlakbij ons huis en is de historische route dat Rimini verbond met Rome waarvan een belangrijke tunnel  Galleria del Furlo die nog steeds in gebruik is en ook een absolute uitstap waard is.  

Uitstappen

Er is in de onmiddellijke omgeving heel wat te beleven. Van eenvoudige maar soms bloedmooie wandelingen, de abdij van Fonte Avellana of bezoekjes aan nabije dorpjes. Maar ook geleide bezoeken aan de grotten van Frassassi.

Restaurants

Lekker eten met verse producten uit de streek, en tegen betaalbare prijzen, het bestaat nog in De Marken. Lekkere gerechten met truffel of, met de voeten in het zand, genieten van een brodetto met verse vis uit de Adriatische zee…

Streekproducten

De Marken is gekend als hoofdstreek van de witte en zwarte truffel (tartufo). Ook verschillende bekende wijnen komen uit De Marken zoals:  Verdicchio dei Castelli di Jesi, Bianchello del Metauro en de heilige wijn Vinsanto.

Code: