Wijn degustatie bij Guerrieri
In Piagge, een gehucht tussen Fano en Senigallia, ligt het uitgestrekte landgoed van de familie Guerrieri. Al meer dan twee eeuwen lang zorgen de Guerrieri’s ervoor dat de wijngaarden, olijfboomgaarden en graanvelden de beste oogst opleveren, die ze met trots verwerken tot de lekkerste producten.

Dit is echt een heerlijk wijndomein (Azienda Agraria). Zij produceren oa. Bianchello, een typische streekwijn uit de provincie Pesaro-Urbino die slechts door twintig lokale wijnboeren geproduceerd wordt. Naast de Bianchello maken ze bij Guerrieri ook een Verdicchio, een Chardonnay, een Sangiovese, een Montepulciano en een Cabaret Sauvignon.  Guerrieri is het hele jaar door geopend, van maandag tot en met zaterdag van 08.30 tot 13.00 uur en van 14.30 tot 19.00 uur. Op zondag kun je er terecht tussen 15.30 en 19.00 uur. Op gezette tijden vinden er rondleidingen plaats. Alle proeverijen, rondleidingen en (zomer)optredens zijn gratis toegankelijk. Alle wijnen, olijfolie, pasta en honing zijn tegen zeer schappelijke prijzen te koop in de winkel. 

Ook een ciaotutti heeft een volledig artikel gewijdt over deze plaats: https://ciaotutti.nl/reizen-door- italie/le-marche/proef-de-wijn-pasta-olijfolie-van-azienda-agraria-guerrieri-in- piagge

Code: