Monte Conero
Parco del Monte Conero ligt 15km ten zuiden van Ancona en dus aan de kust. Het is een heel mooie kust uitstap, waar veel wandelingen mogelijk zijn alsook een strand uitstap. Monte Conero is een berg die tot in de zee loopt. Van ver zie je al die vreemde berg aan de kust van de Adriatische zee, het zijn krijtrotsen die zich loodrecht in zee storten. Aan de westzijde is een bosrijk gebied met wijnranken voor de beroemde wijn’ Rosso Conero’ en de kleine stadjes Camerano, Sirolo en Numana Alto. Parco ofwel Riviera del Conero is erg gekend bij (italiaanse) toeristen. Conero is ook heel gekend omwille van de 2 krijtrotsen in de zee 'Le due Sorelle' ofwel de twee zusters. Je kan ook informatie vinden op de specifieke website www.rivieradelconero.info
  • Sirolo is een pittoresk stadje en een startpunt voor lange of korte wandelingen. Eventueel kun je die wandelingen ook maken in combinatie met zwemmen in de zee. Een van de mooiste wandelingen is die naar “Passo del Lupo”, een boswandeling over goede paden naar een prachtig uitzichtpunt. Volg daarna het steile pad naar beneden om aan het mooie kiezelbaaitje uit te komen van de “Due Sorelle”, de twee karakteristieke rotsen die op bijna elke ansichtkaart van dit park te vinden zijn. Portonovo, niet echt een dorp maar meer een aaneenschakeling van restaurantjes voor visliefhebbers, ligt even verder op. Huur een kajak en maak bij goed weer een schitterende kajaktocht. Peddel langs de grillige rotskust en de kleine strandjes die niet bereikbaar zijn voor de wandelaar. In de directe omgeving van Monte Conero ligt Loreto, het beroemde Maria bedevaartsoord van Italie. TIP 1: Bekijk de Riviera del Conero vanaf een boot, een ander perspectief. Je vindt meer over deze ‘traghettatori’ op hun website, je moet voordien reserveren https://www.traghettatoridelconero.it/en/.

    • Sirolo is een pittoresk stadje en een startpunt voor lange of korte wandelingen. Eventueel kun je die wandelingen ook maken in combinatie met zwemmen in de zee. Een van de mooiste wandelingen is die naar “Passo del Lupo”, een boswandeling over goede paden naar een prachtig uitzichtpunt. Volg daarna het steile pad naar beneden om aan het mooie kiezelbaaitje uit te komen van de “Due Sorelle”, de twee karakteristieke rotsen die op bijna elke ansichtkaart van dit park te vinden zijn.Voor volgende trips:

Bezoek de schildpadden op het strand van due sorelle: Met de boot, vanuit de haven van Numana, die vertrekt om 16h in de namiddag. Na 30minuten varen ben je aan het strand van due sorelle, biologen leiden je in de wereld van de zee-schildpadden. Leuk voor kinderen en je krijgt daar ook de kans om nog te zwemmen. Terugkeer is tegen 18h voorzien.

doe een minicruise van 1,5 uur voor 25€. Tussen 15 juni en 15 September om 17h vertrekken er boten (boot Simba of boot Leone) vanuit de haven van Numana. Je krijgt uitleg van een gids over de flora en fauna van het Conero park en de geschiedenis en legendes van Sirolo en Numana.

Aperitief aan boord: Wil je ’s avonds genieten van een zonsondergang aan boord. Er vertrekt iedere donderdag om 19h, in juli en augustus, een boot vanuit de haven van Numana. Ook deze trip duurt ongeveer 1,5 uur en kost 35€ voor volwassene en 15€ voor kinderen. Hier worden lokale wijnen en verse vis geserveerd!

TIP 2: Beeldentuin van Villa Buonaccorsi: Deze vind je in Potenza Picena, dat iets meer zuidwaarts ligt van de Riviera del Conero, richting het dorp Montecanepino. Hier vind je meer dan 100 beelden in de tuin. De villa zelf is enkel nog beschikbaar voor (trouw-) feesten. Ciao tutti heeft hier ook een heel artikel aan geweid, waar je meer uitleg vindt. Als je de tuin wil bezichtigen, moet je ook reserveren. Het telefoonnr vind je in het artikel van CiaoTutti.

Code: