Grotten van Frassassi
De grotten van Frasassi behoren tot de mooiste en grootste van Europa. Vlakbij deze grotten (1km verder) staat een bekend tempeltje in een rots 'Tempio di Valadir'. Hiervoor rij je tot de parking "Madonna di Frassassi". Van hieruit vertrekken ook schitterende avontuurlijke (rots-) wandelingen. Deze wandelingen zijn uitermate geschikt voor zij die durf en avontuur zoeken, en bovenop zijn de uitzichten daar adembenemend.

Grotte di Frassassi: Een uitstap naar de beroemde en grootste grotten in Europa en maar 30min van ons huis. Zeker een aanrader bij heel warm weer, daar het in de grotten permanent 15 graden is, perfect om af te koelen. Tevens interessant op een regendagje, je blijft daar zeker droog. De grotten zijn alle dagen van het hele jaar te bezichtigen, en er zijn gidsen in vele talen.  Het totale grottencomplex beslaat een afstand van 13 kilometer. Je kan hier de normale toeristen uitstap doen (= +/- 3 km) , maar je kan ook inschrijven voor een speleologie uitstap, die vast veel avontuurlijker is voor de durvers. 

Tempio di Valadir: Het is vlakbij de Grotte di Frassassi, en is niet aangegeven als Tempio del Valadir. Deze kapel is in een grot gebouwd en echt indrukwekkend. Je parkeert op de parking van ‘Madonna di Frassassi’, dan is het ongeveer 1km stevige klimwandeling, via een verharde weg, opgevat als een 12 stappen kruisweg. Heel mooie, maar uitdagende wandelingen vertrekken hier. 

 

Code: