Abdij Fonte Avellana
Verscholen tussen de beboste hellingen van Le Marche ligt Eremo di Fonte Avellana, een Benedictijner klooster. Het ligt zo dichtbij dat we verschillende schitterende wandelingen hebben naar of in de buurt van Fonte Avellana.

Bezoek dit 13de eeuws klooster, slechts 6km van ons huis! Nog acht monniken bewaken dit spirituele heiligdom, op een hoogte van bijna zevenhonderd meter. Er heerst absolute rust, de stilte doet bijna pijn aan je oren, zo ontwend zijn we het gebrek aan geluiden. Het klooster is gesticht in de elfde eeuw en was in die tijd een zeer belangrijke gebedsplek die zelfs door Italiës grootste dichter, Dante Alighieri, werd bezocht. Hij schreef zelfs over deze plek in zijn Divina Commedia.

Er is ook een oude apotheek te bezichtigen. Je kan daar oude genees-remedies kopen, maar ook honing, chocolade en er is ook een bar. Er zijn heel mooie wandelingen om en rond het klooster. Een bezoek aan de abdij is erg geliefd bij fietsers, wandelaars en bedevaarders. Wij hebben heel mooie wandelingen uitgestippeld tussen ons huis en dit klooster. Aangepast schoeisel aangeraden.

En de geweldige natuur is ook geweldig in de winterperiode. 

Code: